… låter mer pretentiöst än vad det egentligen är. Kvinnor har i alla tider smyckat sig och använt olika tillbehör för att bli mer attraktiva, medan män har hållit en lägre profil, åtminstone se senaste två hundra åren. Men det finns en uppsjö accessoarer för män som vi dagligdags inte tänker på som just – accessoarer.

På huvudet

StrawhatEn keps är inte bara en keps. Den keps du använder berättar en hel del om dig och om vem du är. En märkeskeps från något modehus antyder att du har intresse av att följa mode och att du bryr dig om vad du har på dig. En traditionell Snoddaskeps berättar å andra sidan tja … Är det kallt ute och du behöver en stickad luva så kan du även då välja en som visar lite av din personlighet.

På armen

En klocka ger även den en tydlig signal till omvärlden vem du vill vara. Kanske är det därför som fejkklockor är så populära. En falsk Rolex ser ju ut som en äkta och signalerar att du har råd.

Det finns även annat att bära runt handleden. På sommaren vill vi gärna pynta oss lite extra det finns tuffa armband av läder eller skinnsnören som ger bäraren en ledig utstrålning.

Runt halsen

Slips eller fluga? Slips är väl den mest använda accessoaren näst armbandsuret. En vacker sidenslips som matchar dina kläder i övrigt är läckert. Flugan är på väg tillbaks, framförallt på unga män. Den ger inte alltid uttryck för den elegans som James Bond utstrålade i sin fluga utan är mer en kul detalj i klädseln där en slips inte alls skulle passa.

Halskedjor är inte heller fel. En tunn guldlänk som sitter högt runt halsen ger en diskret vink om att du gillar guld men inte vill skryta. Sedan finns det långa halskedjor i oädla metaller som är en kul sommarpryl att pryda sig med.

Runt midjan

waistbelt-210447_640Ett snyggt bälte runt midjan ska du ha även om det inte behövs för att hålla byxorna uppe. Det ger ett snyggt avslut på byxlinningen som annars lätt viks när man sitter ner och behåller vecket när du reser dig. Svart eller brunt skinn med ett snyggt spänne är ett måste.

I fickan

När det är dags att betala för middagen så är det snyggt med ett läckert kortfodral eller en liten, tunn plånbok i fint skinn. Plånböcker stora som en handboll i innerfickan bör undvikas då de påverkar hur din kavaj sitter.