Efter några år med ett badmode för herrar som föreskrivit knälånga eller ännu längre badshorts är byxbenen på väg uppåt. Surfmodet börjar bli lite tröttsamt då det har hängt med länge. Alla män i stort sett har visat upp sig på stränderna i knälånga surfshorts trots att de allra flesta av dem aldrig har kommit i närheten av en surfingbräda.

Halva längden i år

2798049739_a31b21555dSurfshortsen har ju sitt ursprung inatt surfarna behöver skydd mot solen så att inte den övre delen av benen blir sönderbrända, men hur läckert är det med solbränna som slutar någonstans vid knäna? Det ser bra komiskt ut när man kommer in i duschen efter en dag på stranden och låren lyser vita. Någonstans på halva låret ska badshortsen sluta i år.

Enfärgat eller mönstrat

Trenden med enfärgat är stark. Korta badshorts i ganska lugna färger är det som gäller. Neonfärger verkar inte vara comme il faut på herrarna på stranden i år. Kanske fick vi nog av den trenden på alla söta studenters klänningar på avslutningsdagen. Neonet får stanna där. Om inte badshortsen är enfärgade så är de i stället kul mönstrade med olika textbudskap. Det samma gäller även för damernas outfit på stranden, enfärgat eller kraftiga mönster gärna med text.

Mer påklätt än tidigare

För oss som är lite större gläds åt att det ska vara mer påklätt på stranden i år. Ju mer vi ska visa av benen desto mer slipper vi visa av överkroppen. En tunn skjorta eller T-shirt som matchar badshortsen är helt rätt på stranden. Självklart en hatt och ett trendigt armbandsur för att få ihop helheten.

Modet 2014 – en mix av tidigare trender

Även om modet föreskriver lårkorta badshorts så är årets badmode en mix där allt är tillåtet utom möjligen långa surfshorts. Korta enfärgade badshorts som visar hela benet är helt rätt även det. Det viktiga är att hela stassen passar i hop med dig, dina färger och din kropp.