Rätt färg för din hudton

Lättskött i bomull

Plain_Weaving_DetailFritidskläder slits och smutsas ner mer än kavajen man har på jobbet, därför är det viktigt att man väljer fritidskläder som är anpassade för vad de ska användas till och att de är lättskötta. Bomull ätt bra material i både byxor och tröjor för fritidsbruk. En fritidsbyxa i denim eller slitstark bomull med benfickor av så kallad combatmodell är perfekt vid hobbyutövning och svampplockning, tillfällen när man lite småprylar med sig som man vill ha lätt tillgängliga.

Några enkla T-shirts bör ingå i basgarderoben samt ett par skjortor i bomullsflanell att ha utanpå T-shirten när det blir höst. Alternativet är en bomullströja, men flanellskjortan kan man knäppa upp om det börjar bli för varmt. En tunn jacka av bomull som klarar en liten skur är också bra att ha. Det är lager på lager som gäller här.

Regnsäkert

Regnsäkert kan betyda två saker. Det ena är att den svenska sommaren är regnsäker, det regnar alltid lite då och då på sommaren. Den andra betydelsen är att ett regnsäkert plagg bör ingå i basgarderoben om man har de minsta planer att vistas ute på fritiden. Här ska man satsa på kvalitet. En bra regnjacka ska kunna stå emot regn samtidigt som den ska kunna släppa ut fukt som kroppen avger. Det finns många sådana på marknaden men de billiga släpper in lika mycket fukt som de är tänkta att släppa ut. Satsar man på ett välkänt märke och lägger en slant på jackan blir man inte besviken då den första skuren kommer.

Varmt och skönt

6283546235_5ea151785c_bDet värsta som finns är att frysa när man vistas utomhus och ska göra något roligt. Det kan förstöra hela upplevelsen av det man skulle göra. En varm tröja behövs i basgarderoben. Här finns två vägar att gå, man kan välja en tröja av ull, gärna ekologisk. Ull är varmt och fungerar bra under en jacka men är möjligen mer svårskött än en motsvarande tröja av fleece. Fleece är ett bra och lättskött material som är lätt att tvätta och hålla fräscht.