Att hitta större storlekar i vanliga affärer kan vara en utmaning. Ofta innehåller kollektionerna endast storlekar i ett spann som sträcker sig mellan small och large. Om du söker större storlekar än så får du ofta söka dig till andra ställen eftersom det är långtifrån alla klädmärken som tillverkar kläder med större män som utgångspunkt. Lyckligtvis finns det i dag många klädmärken som faktiskt har insett att det finns en efterfrågan på den typen av kläder – vilket gör att det har tagits fram fler moderiktiga klädesplagg i större storlekar än tidigare.

Mish Mash

mish-mash-jeansEtt märke som har gått i främsta ledet för utveckling av kläder för större män är Mish Mash. De startade 1990 och har sedan dess varit en av de största aktörerna på området. Ursprungstanken var att erbjuda snygga jeans av högsta kvalitet, men numera säljer de även skjortor och andra klädesplagg. Det är dock jeansen som är Mish Mashs starkaste kort, och de tillverkar designerjeans av hög klass som få andra tillverkare av större storlekar kommer i närheten av.

Kam Jeans

kamjeansKam Jeans är ett klädmärke från de brittiska öarna som drog igång sin verksamhet redan 1985. Det är dock först på senare år som de insåg potentialen i att erbjuda kläder i större storlekar, och 2003 lanserade de sin kollektion ”Big & Tall”. Tanken var att inte bara tillverka bekväma eller slitstarka kläder för större män, utan också låta kollektionerna följa det senaste modet. På så sätt har Kam Jeans gjort sig ett namn som ett av de trendkänsligaste märkena, och det har lett till en snabb spridning av märkets popularitet runt om i hela Europa.

American Boy

abNamnet American Boy för tankarna till andra sidan Atlanten, men faktum är att klädmärket har sin bas här i Europa. American Boy är nämligen ett brittiskt klädmärke med influenser från det stora landet i väster. Klädutbudet kan beskrivas som en blandning av det brittiska och det amerikanska modet, vilket ger en klassisk look som aldrig känns utdaterad. American Boy säljer alltifrån skjortor och tröjor till jeans, t-shirts och pikétröjor, allt i större storlekar.

D555

D555D555 är en del av det större klädmärket Duke Clothing, och de har som affärsidé att erbjuda innovativa och fräscha klädesplagg till den större mannen. D555 grundades i England, men redan nu har kollektionen spridit sig till andra delar av Europa – och enligt tillverkarna själva finns det planer på att expandera ännu mer.