Ett bröllop är alltid något alldeles speciellt vare sig det är ditt eget eller någon annans. Det märks inte minst på den bröllopsyra som råder innan ett bröllop då brudparet ska ordna sina bröllopskläder. Oftast är det väl så att nästan allt ljus faller på bruden medan brudgummen klär sig lite diskretare. Varför det är så kan man ju undra, men det är kanske så att alla blir så glada över att kvinnan ”blir bortgift” medan mannens intåg i det äkta ståndet inte alls skapar samma uppståndelse.

Traditionellt eller lite enklare

tie-349439_640Vid ett borgerligt eller mindre kyrkbröllop kan brudgummen ha en mörk kostym, en kostym som går att använda i andra sammanhang efter vigseln. En svart, mörkblå eller mörkbrun kostym fungerar utmärkt om den dessutom matchas på något sätt med brudens klänning. Är det mer högtidligt och ett stort bröllop passar kanske frack bättre. Brudgummen ska sticka ut lite vid ett stort bröllop, det ska synas vem det förutom bruden det är som är föremål för festen. Har brudgummen ett uniformsyrke är det inte ovanligt att han bär uniform vid bröllopet.

Detaljerna är viktiga

Om det verkar tråkigt med en vanlig mörk kostym kan man göra en hel del för att minska intrycket av tråkighet. Ett sätt är att ha en bröllopsväst som ger ett festligt intryck. Sådana finns att hyra och kan hyras tillsammans med med någon accessoar till brudens klädsel för att accentuera att ni hör i hop.

Mörk eller ljus kostym

Man kan mycket väl ha en ljus kostym. Färgen är väl årstidsbunden, så vid ett sommarbröllop, kanske med själva vigselakten utomhus, passar en ljus kostym alldeles utmärkt. Även här kan man komplettera kostymen med en bröllopsväst och detaljer som matchar brudens utstyrsel.