Ibland är det de enkla plaggen som är de allra mest moderiktiga. T-shirten kanske inte verkar så spektakulär, men med tanke på den enorma status som den åtnjuter finns det nog fog för att kalla t-shirten för världens mest sålda klädesplagg. Det finns många skäl till t-shirtens popularitet. Att den går att använda under varma sommardagar är förstås ett stort plus för den som tycker om att se snygg ut året runt. Under vintern går den lika bra att bära inomhus eller under jackan. En annan anledning till att t-shirten säljer som smör i solsken är att den är relativt billig i jämförelse med andra plagg, samt att den går att variera i ändlöst många färger och tryck.
T-shirtens framgångar har också lett till att det nu finns många olika varianter även i formen. Du kan köpa en V-ringad och en U-ringad t-shirt eller en pikétröja. Om du inte vet skillnaden kan det vara bra att göra lite grundläggande research så att du är förberedd när du ska investera i en ny t-shirt.

Pikétröjor

2775536745_9b6d8dd612Pikétröjan går också under namnet tenniströja, och det finns en bra anledning till det: den var nämligen från början utformad för att användas på tennisplanen. Precis som med mycket annat tog sig pikétröjan in i mainstream-shoppingen, och numera bärs pikétröjan av människor från vitt skilda subkulturer. Det är inte längre sportutövarna som har monopol på pikén, utan den finns att hitta över hela det kulturella spektrumet.

Namnet kommer av att pikétröjan tillverkas i material piké, vilket är ett något tjockare och strävare tyg än det vanligt bomullstyg. Det gör att den är slitstark samt ger den ett något mer formellt utseende, vilket lämpar sig bra om du vill se lite mindre vardaglig ut. Å andra sidan fungerar pikétröjan lika bra att använda till vardags.

U-ringat

8393788050_d1b0a7c9ffDen U-ringade t-shirten är den vanligaste varianten och finns praktiskt taget i var mans ägo. Namnet kommer av formen på halsen, som är runt som ett U. Det räcker med att gå några meter längs gatan i vilket stad som helst under sommarhalvåret, så kommer du att stöta på människor med en sådan t-shirt.

En fördel är att den U-ringade t-shirten fungerar lika bra vid träningspasset med ett par shorts och löparskor, som vid en mer avslappnad fest när du matchar den med ett par jeans och trainers. Du kan också välja vilken typ av tryck och färg du vill ha på den. Vissa t-shirts kan du få nästan gratis av företag som vill göra reklam med sin logotype, medan andra kostar tusentals kronor och tillverkas av de stora modehusen.

V-ringat

Den V-ringade t-shirten skiljer sig från den U-ringade i t-shirten i så måtto att den har en spetsig hals, som bildar formen av ett V. En V-ringad t-shirt är också enormt populär, men den syns kanske mer sällan på gymmet. Istället kan den V-ringade t-shirten vara ett sätt att klä sig snyggt men ändå avslappnat när du ska på någon tillställning och inte vill riskera att klä dig för formellt.

Sommarbyxor i s
tora storlekar

Att hitta sommarplagg i stora storlekar kan vara en utmaning. Även om det börjar ske en ökning av större storlekar även i vanliga affärers klädkollektioner är det främst hos klädmärken som specialiserat sig på området som du kan hitta bäst utbud. Där finns det många bra klädesplagg för dig som vill ha en större storlek.