Sommaren 2014 har inlett lite trevande med kyliga kvällar och nätter – och det är ju något som vi nordbor är vana vid. Om din garderob är fylld med tunna skjortor och shorts är risken stor att du får frysa under årets sommarkvällar. Att investera i en snygg sommarjacka gör det kyliga klimatet lite mer uthärdligt – och dessutom är det en chans att förnya garderoben. Det viktiga är att tänka på vilket ändamål som jackan har för att på så sätt kunna avgöra hur tjock och varm den ska vara. Att gå omkring i en vinterjacka mitt i sommaren är ingen hit. Här är några exempel på jackor som är säkra kort i sommar.

Harrington-jackan

Safari-JacketOm det är en klassisk look som du är ute efter kan du aldrig gå fel med en Harrington-jacka. Den har egentligen alltid varit på modet, och en Harrington-jacka i bra kvalitet fungerar alltid. Svart är den allra vanligaste färgen, men på sommaren vill du kanske ha en lite ljusare och gladare färg. Oavsett vilken färg och form du använder är Harrington-jackan en bra jacka att bära under sommarens kyliga dagar – som du dessutom kan använda även i höst.

Jeansjackan

jeans-226422_640Kan jeansjackan få en renässans i sommar? Det var ett tag sedan som jeansjackan hade sin riktiga modepeak, men om trenderna följer samma mönster som de brukar göra är det snart dags för jeansjackan att träda in på modescenen igen. Redan nu kan man se fler och fler som väljer att använda en snygg jeansjacka, och det passar särskilt bra i sommar eftersom den är tunnare än exempelvis en dunjacka. Både den svarta och den denimblåa jeansjackan tycks växa i popularitet.

Quilted jacket

Quilting är en process som gör att två tyglager sys ihop och skapar ett karaktäreristiskt rutmönster. Jackor med den här typen av textilteknik har exploderat i popularitet och under de senaste tio åren har de synts lite här och var – särskilt i mer välrenommerade sammanhang tack vare det exklusiva utseendet. Ännu lär det dröja innan den quiltade jackan tappar kraft, och den är ett annat utmärkt val för de kalla sommarkvällarna.